Sprøytemaling innendørs: Alt du trenger å vite

INTERESTING ARCHITECTURE TRENDS

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit obortis arcu enim urna adipiscing praesent velit viverra. Sit semper lorem eu cursus vel hendrerit elementum orbi curabitur etiam nibh justo, lorem aliquet donec sed sit mi dignissim at ante massa mattis egestas.

 1. Neque sodales ut etiam sit amet nisl purus non tellus orci ac auctor.
 2. Adipiscing elit ut aliquam purus sit amet viverra suspendisse potenti.
 3. Mauris commodo quis imperdiet massa tincidunt nunc pulvinar.
 4. Adipiscing elit ut aliquam purus sit amet viverra suspendisse potenti.

WHY ARE THESE TRENDS COMING BACK AGAIN?

Vitae congue eu consequat ac felis lacerat vestibulum lectus mauris ultrices ursus sit amet dictum sit amet justo donec enim diam. Porttitor lacus luctus accumsan tortor posuere raesent tristique magna sit amet purus gravida quis blandit turpis.

Odio facilisis mauris sit amet massa vitae tortor.

WHAT TRENDS DO WE EXPECT TO START GROWING IN THE COMING FUTURE?

At risus viverra adipiscing at in tellus integer feugiat nisl pretium fusce id velit ut tortor sagittis orci a scelerisque purus semper eget at lectus urna duis convallis porta nibh venenatis cras sed felis eget. Neque laoreet suspendisse interdum consectetur libero id faucibus nisl donec pretium vulputate sapien nec sagittis aliquam nunc lobortis mattis aliquam faucibus purus in.

 • Neque sodales ut etiam sit amet nisl purus non tellus orci ac auctor.
 • Eleifend felis tristique luctus et quam massa posuere viverra elit facilisis condimentum.
 • Magna nec augue velit leo curabitur sodales in feugiat pellentesque eget senectus.
 • Adipiscing elit ut aliquam purus sit amet viverra suspendisse potenti .
WHY IS IMPORTANT TO STAY UP TO DATE WITH THE ARCHITECTURE TRENDS?

Dignissim adipiscing velit nam velit donec feugiat quis sociis. Fusce in vitae nibh lectus. Faucibus dictum ut in nec, convallis urna metus, gravida urna cum placerat non amet nam odio lacus mattis. Ultrices facilisis volutpat mi molestie at tempor etiam. Velit malesuada cursus a porttitor accumsan, sit scelerisque interdum tellus amet diam elementum, nunc consectetur diam aliquet ipsum ut lobortis cursus nisl lectus suspendisse ac facilisis feugiat leo pretium id rutrum urna auctor sit nunc turpis.

“Vestibulum pulvinar congue fermentum non purus morbi purus vel egestas vitae elementum viverra suspendisse placerat congue amet blandit ultrices dignissim nunc etiam proin nibh sed.”
WHAT IS YOUR NEW FAVORITE ARCHITECTURE TREND?

Eget lorem dolor sed viverra ipsum nunc aliquet bibendumelis donec et odio pellentesque diam volutpat commodo sed egestas liquam sem fringilla ut morbi tincidunt augue interdum velit euismod. Eu tincidunt tortor aliquam nulla facilisi enean sed adipiscing diam donec adipiscing ut lectus arcu bibendum at varius vel pharetra nibh venenatis cras sed felis eget.

Sprøytemaling innendørs er en innovativ og kostnadseffektiv metode for å fornye utseeende av dit hjem eller næringslokale. BT Byggservice er eksperter på denne teknikken og tilbyr sprøytemalingstjenester for en rekke forskjellige overflater inkludert vegger, tak, trapp, kjøkkenfronter, dører og paneler.

Med vår ekspertise og erfaring kan vi sikre at resultatet vil gi deg glede i mange år fremover. Utforsk vårt utvalg av sprøytemalingstjenester og kontakt oss for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg med å forvandle hjemmet eller kontoret ditt.

Hva er sprøytemaling og hvordan fungerer det?

Sprøytemaling er en metode for å påføre maling på en overflate ved hjelp av en sprøytepistol. Malingen sprøytes som fine partikler og legger seg jevnt på overflaten, noe som resulterer i et glatt og jevnt malingslag.

Fordeler og ulemper med sprøytemaling i forhold til tradisjonell maling:

Fordeler med sprøytemaling:

 • Jevn og glatt overflate: Sprøytemaling gir en jevn og glatt overflate uten penselmerker eller rullemerker, som man ofte får med tradisjonell maling.
 • Tidsbesparende: Sprøytemaling kan dekke større områder raskere enn tradisjonell maling, noe som kan spare tid i oppussingsprosessen.
 • Allsidig: Sprøytemaling kan brukes på en rekke forskjellige overflater, inkludert mur, gips, treverk og metall. Noen eksempler på overflater som kan behandles med sprøytemaling inkluderer vegger, tak, dører, skap og panel.

Ulemper med sprøytemaling:

 • Kan være dyrere: Sprøytemaling kan være dyrere enn tradisjonell maling, på grunn av utstyret som trengs og tiden det tar å forberede overflatene som skal males.
 • Krever mer forberedelse: Sprøytemaling krever mer forberedelse enn tradisjonell maling, da områder som ikke skal males må dekkes til for å unngå overspray.
 • Mer komplisert: Sprøytemaling krever mer teknisk kunnskap og erfaring enn tradisjonell maling, og kan være vanskeligere å utføre på egenhån

Sprøytemaling av kjøkken

Sprek og moderne interiørdesign er en stor del av dagens kjøkkentrender, og en av de mest populære måtene å gi kjøkkenet et ansiktsløftning er ved å sprøytemale det.

Sprøytemaling kan være et effektivt og kostnadsbesparende alternativ til å erstatte hele kjøkkenet, og det kan gi rommet et helt nytt utseende på kort tid med relativt lavt budsjett. 

Prosessen for sprøytemaling av kjøkken kan variere avhengig av leverandør og kjøkkenets tilstand, men her er noen vanlige trinn:

 • Demontering: Kjøkkenfronter demonteres og transporteres til verkstedet for å sikre en effektiv og nøyaktig påføring av maling.
 • Rengjøring: Fronter blir grundig rengjort og avfettet for å fjerne eventuell smuss, fett og olje som kan påvirke resultatet.
 • Maskering: Deler av frontene som ikke skal males, blir maskert og beskyttet før maling påføres.
 • Påføring av maling: Sprøytemaling påføres med en jevn og fin strøm på alle overflater, noe som gir en jevn og feilfri overflate.
 • Tørking: Etter at malingen er påført, får den tørke helt før kjøkkenfrontene blir montert tilbake på plass.
 • Montering: Deler av kjøkkenet trasporteres tilbake og monteres sammen.

Under sprøytemalingsprosessen er det viktig å sørge for god ventilasjon og bruk av personlig verneutstyr, som for eksempel åndedrettsvern og vernebriller, for å unngå innånding av malingdamper eller malingssprut i øynene. For å unngå at malingen påvirker overflater som ikke skal males, er det viktig å sørge for nøye beskyttelse og maskering av disse områdene under sprøytemalingsprosessen

Når det gjelder fargevalg, er det ingen grenser for hva som kan oppnås med sprøytemaling. Det er vanligvis best å velge farger som passer godt sammen med eksisterende interiørdetaljer og som vil gi rommet et friskt og moderne utseende. Populære farger for kjøkken inkluderer hvit, beige, grått og forskjellige nyanser av blått og grønt.

For å opprettholde resultatet etter sprøytemaling, er det nødvendig å vaske overflatene skånsomt ved hjelp av en mild såpe og vann. Det er best å unngå bruk av rengjøringsmidler som er slipende eller inneholder kjemikalier som kan skade malingen.

Hva koster sprøytemaling av kjøkken?

Prisen for sprøytemaling av kjøkken vil variere avhengig av størrelsen på kjøkkenet og antall fronter som skal males. Andre faktorer som kan påvirke prisen inkluderer tilstanden til overflatene som skal males, og om det er behov for reparasjoner eller annen forberedelse før malingen påføres.

Som et eksempel, kan prisen for sprøytemaling av et standard kjøkken variere fra ca. 25 000 kr til 65 000 kr, avhengig av kjøkkenets størrelse og tilstanden til overflatene som skal males. Dette inkluderer demontering av fronter, rengjøring, maskering og påføring av maling, samt transport og montering av fronter etter at de er ferdigmalt.

Selv om prisen for sprøytemaling av kjøkken og kjøkkenfronter kan være høyere enn tradisjonell maling, kan det være en kostnadseffektiv måte å fornye kjøkkenet ditt på, spesielt hvis du ønsker å unngå å kjøpe nytt kjøkken.

Sprøytemaling av dører 

Med tiden kan dører begynne å se slitte og utdaterte ut, men å bytte ut hele døren kan være en dyr og tidkrevende prosess. Ved å velge sprøytemaling av dører, får både privatpersoner og bedrifter muligheten til å fornye dørene sine på en enkel og rimelig måte. Metoden sikrer en jevn og nøyaktig påføring av malingen, samtidig som det øker malingens holdbarhet, og gir dørene et friskt og moderne utseende som vil vare i mange år. Dette gjør det til en ideell løsning for alle som ønsker å gi sitt hjem eller bedrift en oppgradering uten å måtte investere i nye dører.

Prosessen starter med en grundig rengjøring og forberedelse av overflaten. Dette inkluderer sliping og reparasjon av eventuelle sprekker eller hull. Deretter påfører våre eksperter maling og sikrer en jevn og presis malingsstrøk.

Vi bruker kun høykvalitetsmaling for å sikre at din dør vil ha en holdbar overflate som vil tåle slitasje og daglig bruk. Våre erfarne fagfolk sørger for å beskytte området rundt døren for å unngå overspray og minimalisere rotet.

Vi har et bredt utvalg av farger og malingtyper som passer til ulike typer dører og bruksområder. Vårt team vil gjerne samarbeide med deg for å finne den perfekte fargen og malingtypen for dine behov.

Når malingen er tørr, vil vi rengjøre området og sørge for at alt ser rent og ryddig ut. Vi gir deg også nødvendig informasjon og råd for å hjelpe deg med å opprettholde dørens nye utseende i årene som kommer.

Hva koster sprøytemaling av dører?

Kostnaden for sprøytemaling av dører kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert størrelsen på dørene, antall dører som skal males, og hvilken type maling som skal brukes.

Generelt sett vil prisen for sprøytemaling av dører være høyere enn tradisjonell maling med pensel eller rull, på grunn av det ekstra utstyret og teknikken som kreves.

For å gi et eksempel på kostnader, kan en enkelt standard dør koste mellom 1500-2500 kroner å få sprøytemalt av en profesjonell maler. Hvis du velger å gjøre jobben selv, kan du spare penger på arbeidskostnader, men må fortsatt kjøpe sprøytepistol og annet utstyr som kan koste fra noen hundre til flere tusen kroner, avhengig av kvaliteten på utstyret du velger.

Sprøytemaling av vegger og tak

Sprøytemaling av vegger og tak har blitt stadig mer populært i de senere årene på grunn av sine mange fordeler. Tradisjonell maling med pensel eller rull kan være tidkrevende og ressurskrevende, spesielt når man skal male større områder. Med sprøytemaling males raskere og mer effektivt.

En av de største fordelene med sprøytemaling av vegger og tak er hastigheten det kan utføres på. Takket være den høye hastigheten til sprøytepistolen, kan et stort område males på kort tid. Dette gjør at sprøytemaling er ideelt for både store og små prosjekter.

Det er også en ideell teknikk for tak og vegger med teksturer eller mønstre, da sprøytemaling kan fylle alle kriker og kroker som kan være vanskelig å male med pensel eller rull.

Hva koster sprøytemaling av vegger og tak?

Prisene på sprøytemaling av vegger og tak varierer avhengig av flere faktorer, inkludert størrelsen på rommet, tilstanden til overflaten og type maling som brukes. 

Noen entreprenører kan belaste en fast pris per kvadratmeter eller timepris, som vanligvis varierer fra rundt 50-150 kroner per kvadratmeter eller 550-800 kroner per time. For eksempel kan en liten stue på 20 kvadratmeter koste rundt 1000-3000 kroner å male med sprøytepistol, mens et større rom på 100 kvadratmeter kan koste 5.000-15.000 kroner.

Det er også viktig å vurdere at det kan være ekstra kostnader for nødvendig forarbeid før malingen, som maskering, rengjøring av overflaten, fylling av sprekker og hull, og eventuelle reparasjoner av skadede områder. Dette kan påvirke det endelige tilbudet fra entreprenøren.

Hvis du vurderer sprøytemaling som en løsning for oppussing av hjemmet elle kontor, ikke nøl å kontakte oss for en uforpliktende samtale og prisvurdering.

Referanser

HVA SIER KUNDENE OM OSS

★★★★★

Sparkling og maling

"De gjorde sparkling og maling av hele vår hovedetasje. Veldig ordentlig, proft og effektivt. Ingen problemer og hyggelig service."

Audun
Drammen

★★★★★

Totalrenovering bad

"Flott utført arbeid og resultat. På avtalt tid, pris og kvalitet. Dokumentert i boligmappa.no"

Lars
Bjørnemyr

★★★★★

Mikrosement på bad

"Brukte BT Byggservice til å legge mikrosement på badet, i tillegg ordnet de med rørlegger for oppsett av nytt inventar. Resultatet ble fantastisk bra, og de har overholdt alle deler av avtalen vi inngikk."

Joachim
Nesoddtangen

KONTAKT OSS

Vi tar en vurdering av det potensielle prosjektet og kommer med fornuftige forslag på hvordan oppdraget kan utføres.